Fuga din bordel

Poezia strânse la piept bocceluța de zestre și aruncă o ultimă privire. Zâmbi trist. Peste tot, semnele dezmățului cras. Cuvinte – altădată inocente – zăceau murdare, dezbrăcate de mantia înstelată a metaforei și se holbau deșucheat de pe țoluri  chenăruită-n aur calp. Altele zornăiau indecent în seifuri sidefate, prinse în lanțurile unor pixeli-eunuci. Licurici monstruoși le păzeau cu bice de flăcări false.
În cotloane, tropi veștezi uitați în glastre diforme de vers. Apa din ele, neprimenită de generații, colcăia de viermii impudici ai realității fruste.
Luă în palmă două rime ascunse într-un rondel mototolit, sub masă. Rămăseseră, prin cine știe ce miracol, împerecheate. Le privi cu nostalgie și, cedând unui impuls, le strecură în bocceaua de mătase. O muză de plastic, ce-și răzuia de pe obrazul obosit blestemul ispitei, o privi ironic prin oglindă.
Fusese prinsă în această aventură de susurul șarpelui veninos în piele de curcubeu, apoi uitată-n fereastră, pentru atragerea mușteriilor. Acum. aventura ei pare să se fi sfârșit. Se va întoarce acasă!

Anna

Despre anna c. ronescu

haihui printre cioburi de gând
Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la Fuga din bordel

 1. Nautilus zice:

  Ar trebui să protestăm, să nu acceptăm această atât de facilă maculare a cuvintelor. Să lăsăm maimuțele să înțeleagă ce vor prin ele, dar să nu le târâm în același noroi. Atât de multe compromisuri face omul doar pentru a nu fi singur, doar pentru a socializa cu vreun imbecil disponibil.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Încet, încet s-a trecut la nivelul următor: după macularea cuvintelor, la compromiterea gesturilor prin apariția emoticoanelor dezumaniza(n)te. Niște ”fețe” de dovleac turtit maimuțărind zâmbetul și tristețea, admirația sau disprețul ori alte stări intermediare. Scriind acum cu un zâmbet amar în colțul gurii, adaug emoticonul: 🙂 Amarul dispare dar rămâne hlizeala. Gaudeamus igitur!

  Apreciat de 1 persoană

  • Interesantă şi plină de tâlc fabula, dar din păcate azi autoritățile dau tonul trivialității. Sunt critici literari, unii cu funcții oficiale, care ridică în slăvi „opere” în care obscenitatea e singura calitate. Sau aproape singura.
   Voi reveni în „cretacic”, deşi mi s-au şters urmele de cretă pe care le lăsasem, nu mai ştiu unde am rămas. Ar trebui un ghid, ceva, afişat la intrarea în grotă. :)))

   Apreciază

 3. calinakimu zice:

  Problema este ca de cele mai multe ori fuga din bordel este pentru a se duce in alt…bordel.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Anna,
  Ma tem sa astern un comentariu, sa nu fie luat ca o declaratie.
  Adevarul este insa,ca fiecare piesa a ta, incita la bucuria admiratiei, fara drept de autocontrol.
  Ma abtin…., sa nu cad in pacatul proverbului, cu „gura pacatosului….”
  Onu

  Apreciat de 1 persoană

 5. dumitruichim zice:

  susurul șarpelui veninos în piele de curcubeu” – frumoasă imagine! Îmi place armonia contrastelor, un poem de sine stătător!

  Apreciază

 6. Frumos…fara comentarii!!!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s